fbpx

בלוג

החיים מזמנים לנו המון רגעי אושר , הזדמנויות עסקיות , שפע של חוויות אך לפעמים גם מצבים לא נעימים שהיינו שמחים לו יכולנו הימנע מהם. אחת הדוגמאות הקלאסיות היא תאונת דרכים המלווה בפגיעה גופנית או תאונה בעבודה עם השלכות רפואיות לטווח הארוך.

השלב הראשון הוא יצירת קשר עם עורך דין מוסמך המתמחה בתביעות מסוג זה ותיאום פגישת היכרות על מנת לתאר את פרטי התאונה, הנסיבות  לתאונה והנזק הרפואי שנגרם לכם.

הפגישה הראשונה הינה קצרה בין שעה לשעה וחצי, כאשר במהלכה מנסים להבין מה הסיכויים של התביעה להתקבל על ידי בית המשפט ומה יכול להיות הפיצוי הכספי במקרה זה. 

יש עורכי דין שגובים על הפגישה הראשונית, שעת ייעוץ בסכום שנע בין 2000-2500 ש"ח על מנת לכסות את ההפסד של הזמן שלהם למקרים שהנזק של הלקוח אינו מצדיק תביעה משפטית או שהנזק קטן מידי להיות לקוח של המשרד. אך יש משרדים שיעדיפו לא לגבות כסף על מנת לעודד יותר לקוחות לפנות אליהם , ואת הכסף הגדול הם עוד ירוויחו מהייצוג המשפטי בתביעה.

חשוב להכיר:

העמלה שגובה המשרד בתאונה דרכים קבועה בחוק. שכר הטרחה משולם באחוזים, מתוך הכספים שמקבל הנפגע ושיעורו תלוי

בשלב שבו מסתיים התיק:

8% כאשר התיק הסתיים בפשרה עם חברת הביטוח ללא הגשת תביעה לבית המשפט.

11% כאשר התיק הסתיים בפשרה לאחר הגשת תביעה לבית המשפט.

13% כאשר התיק הסתיים בפסק דין.

 לעומת זאת במקרים של תאונות עבודה שאינם תאונת דרכים , העמללה מסוכמת בין 2 הצדדים , והיא נעה כיום בין 15% -20% מהפיצוי הכספי שיתקבל במשרדים הנחשבים ביותר. ניתן תמיד גם להתמקח על העמלה . זכרו הכוח הוא בידי הלקוח.

מומלץ:

בואו לפגישה כמה שיותר יותר מוכנים. כולל כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לפגיעה , כולל חוות דעת מרופא מומחה , צילומים והפניות מבתי החולים וחוות דעת רופא מומחה על תהליך השיקום. 

השלב השני – החקירה. בשלב זה לאחר שהעורך דין החליט לקחת את התיק וניתנה הסכמת הלקוח , מתחיל שלב של איסוף הראיות , גביית עדות מאנשים שהיו באירוע, איסוף כל החומר הרפואי הרלוונטי ולעיתים גם חקירה בזירת התאונה להשלמת התמונה הכוללת.

השלב השלישי הוא ביסוס הראיות המשפטיות, יחד עם קבלת חוות דעת מרופאים מומחים שעובדים עם המשרד לחיזוק התשתית הראייתית. 

השלב הרביעי היינו הערכה רפואית מלאה למצבו של הנפגע ותיאור ההשפעה של התאונה על יכולתו של האדם לעבוד. 

בסוף שלב זה יגבש המשרד את האסטרטגיה שלו לתיק ויתחיל בבדיקה ראשונית מול הצד הפוגע על נכונותו לפצות את הנפגע כספית + מוגשת פנייה לביטוח לאומי, על אובדן כושר עבודה. 

השלב החמישי הגשת תביעה: אם המשא ומתן לא יביא להסדר הוגן, רשאי עורך הדין להגיש תביעה בשם העובד שנפגע. זה מתחיל את ההליך המשפטי הפורמלי, והתיק יעבור דרך מערכת בתי המשפט.

השלב השישי הוא הגילוי של התביעה, שני הצדדים מחליפים מידע וראיות. זה כולל הצהרות, חקירות ובקשות למסמכים. המטרה היא לאסוף מידע רב ככל האפשר כדי להתכונן למשפט.

השלב השביעי לפני משפט יתכנו בקשות קדם משפטיות, בהן עורכי הדין יטענו בפני בית המשפט סוגיות משפטיות שונות. זה יכול לכלול בקשות לסילוק, בקשות לסדר דין מקוצר, או בקשות להרחקת ראיות מסוימות.

 

השלב השמיני, אם לא הושגה פשרה, התיק עובר למשפט. במשפט, שני הצדדים מציגים את הטיעונים והראיות שלהם בפני שופט. ניתן לזמן עדים לעדות, ומומחים יכולים לתת חוות דעת בנושאים רלוונטיים.

השלב התשיעי והאחרון הוא פסק דין וערעור:

לאחר סיום המשפט ניתן פסק דין. אם העובד הנפגע זוכה בתיק, נפסקו לו פיצויים. לצד המפסיד עשויה להיות אפשרות לערער על פסק הדין אם הוא סבור שהיו טעויות בהליך המשפטי.

לאורך כל התהליך, עורך הדין יעניק הדרכה, ייצוג משפטי והסברה למען העובד הנפגע, במטרה להבטיח פיצוי הוגן עבור פגיעותיו אובדניו כתוצאה מתאונת העבודה ואכיפת פסק הדין.

נכתב על ידי טומהוק – משרד פרסום לעורכי דין.

תגובות: