fbpx

בלוג

הרבה מאוד גולשים קרניבורים, מגיעים אלינו לבלוג , שהם מחפשים מתכון מנצח לסטייק טומהוק. כנראה בגלל הקידום האורגני המצוין שלנו.

אז החלטנו להוסיף לבלוג שלנו שמתמחה בשיווק דיגיטלי מתכון של אלופים – שתוכלו לקבל בדיוק את מה שחיפשתם 🙂

סטייק טומהוק הוא סוג ספציפי של סטייק שנחתך מחלק הצלעות של הפרה. הוא נקרא על שם צורתו הייחודית, המזכירה גרזן טומהוק עם ידית עצם ארוכה.

 

סטייק טומהוק נחתך בדרך כלל בעובי של לפחות 2 סנטימטרים וכוללים חלק מעצם הצלעות, מה שמוסיף טעם ועוזר לשמור על הבשר רך ועסיסי במהלך הבישול. הבשר לרוב משויש בכבדות עם שומן, מה שגם תורם לטעמו ולרכותו.

 

סטייקים טומהוק נחשבים לרוב לנתח בשר יוקרתי ומוגשים בדרך כלל בסטייקים ומסעדות יוקרתיות. ניתן להכין אותם במגוון שיטות בישול, כולל צלייה, צלייה וצריבה במחבת, ולעתים קרובות מוגשים עם תבלינים פשוטים או רטבים כדי להשלים את טעמם העשיר.

סטייקים טומהוק נחשבים לרוב לנתח בשר יוקרתי ומוגשים בדרך כלל בסטייקים ומסעדות יוקרתיות. ניתן להכין אותם במגוון שיטות בישול, כולל צלייה, צלייה וצריבה במחבת, ולעתים קרובות מוגשים עם תבלינים פשוטים או רטבים כדי להשלים את טעמם העשיר.

נתח הטומהוק הוא יקר יחסית, טווח המחירים שלו הוא כ־170–200 ₪ לקילו. מחירו של הנתח נובע מהאיכות הגבוהה שלו, ומהמקצועיות הנדרשת על ידי הקצב שחותך את הנתח.

מתכון לסטייק טומהוק בגריל

רכיבים:

 

1 סטייק טומהוק (עובי 2-3 אינץ')

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

עשבי תיבול טריים, כגון טימין או רוזמרין (לא חובה)

הוראות ההכנה:

 

1. הוציאו את הסטייק מהמקרר לפחות שעה לפני הבישול כדי לאפשר לו להגיע לטמפרטורת החדר.

 

2. חממו מראש את הגריל לחום גבוה.

 

3. בקערה קטנה מערבבים יחד את שמן הזית והשום הטחון. מברישים את התערובת על שני צידי הסטייק, ולאחר מכן מתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

4. מניחים את הסטייק על הגריל, עם צד העצם כלפי מטה, ומבשלים 3-4 דקות עד לצריבה יפה. הופכים את הסטייק ומבשלים עוד 3-4 דקות בצד השני.

5. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל את הסטייק, הפוך מדי פעם, עד שהוא מגיע למידת העשייה הרצויה. השתמש במדחום בשר לקריאה מיידית כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית; עבור מדיום-רייר, כוון ל-130-135°F.

6. מוציאים את הסטייק מהגריל ונותנים לו לנוח 10 דקות כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש. מקשטים בעשבי תיבול טריים, אם רוצים, ומגישים חם.

תיהנו מסטייק טומהוק בגריל טעים ועסיסי!

מתכון לסטייק טומהוק בבישול סו -וויד

Sous vide היא טכניקת בישול הכוללת איטום ואקום של מזון בשקיות ניילון ובישולו באמבט מים מבוקרת טמפרטורה. הנה מתכון לבישול סטייק טומהוק  בשיטת סו-ויד של המנכ"ל:

חומרים:

 

1 סטייק טומהוק (עובי 2-3 אינץ')

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

עשבי תיבול טריים, כגון טימין או רוזמרין (לא חובה)

2 כפות חמאה

הוראות:

 

1. חממו מראש אמבט מים לטמפרטורה הרצויה עבור הסטייק: 129 מעלות צלזיוס עבור מדיום-רייר, 133 מעלות פרנהייט עבור בינוני, או 140 מעלות פרנהייט עבור בינוני-באר.

 

2. מתבלים את הסטייק בנדיבות במלח ופלפל, ואז מניחים אותו בשקית גדולה אטומה בוואקום. הוסיפו כמה ענפים של עשבי תיבול טריים, אם תרצו, וסגרו את השקית באמצעות סילר ואקום.

 

3. מניחים את השקית באמבט המים המחומם מראש ומבשלים 2-3 שעות עבור מדיום-רייר, או יותר לעשייה הרצויה.

 

4. כשהסטייק סיים להתבשל, הסר אותו מהשקית ויבש אותו עם נייר סופג.

 

5. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את החמאה למחבת ומערבבים לציפוי התחתית.

 

6. מוסיפים את הסטייק למחבת וצורבים 1-2 דקות מכל צד, או עד להשחמה יפה ופריכה.

 

7. מוציאים את הסטייק מהמחבת ונותנים לו לנוח 10 דקות כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש.

 

פורסים את הסטייק ומגישים חם.

תגובות: