ב- 30 בנובמבר שנת 2022 , התחילה מהפכת AI הגדולה של עולמות ה- GENERATIVE AI בזמן שיצאה לעולם הגרסה הראשונה של CHATGPT ואיתו הבאזז המטורף. כן באותו רגע כל העולם למד איך מחשב בעזרת בינה מלאכותית יודע לייצר תוכן חדש , מקורי , שופע בידע משאילתא פשוטה באנגלית שנקראת PROMT.
אז נכנסו לחיינו גם כלי חדשניים ליצירת תמונות מטקסט כמו MIDJOURNEY שהיה המוביל בתחומו ומשם הדרך ליצירת וידיאו מהתמונות הללו הייתה כבר די קצרה.
יצירת וידאו באמצעות בינה מלאכותית היא תחום חדש יחסית, אך הוא צובר תאוצה בחודשים האחרונים. בשוק כבר קיימים כלים כמו Runway, Pika ו-Stable Diffusion.
יצירת וידאו באמצעות בינה מלאכותית היא תחום חדש יחסית, אך הוא צובר תאוצה בחודשים האחרונים. בשוק כבר קיימים כלים כמו Runway, Pika ו-Stable Diffusion.
לאחרונה החלו שמועות על הצטרפות ענקית הטכנולוגיה , גוגל למירוץ החדש של השתלטות על קרקע בתולית , והיא החלה בפרסומים לא רשמיים על כלי בשם לומייר – LUMIERE שאנחנו הישראלים יכולים לחוש גאווה בחזה , היות ומרכז הפיתוח של גוגל בתל אביב היה אחד מהמפתחים העיקריים ביחד עם חוקרים מאוניברסיטת תל אביב והטכניון.
לטענת החוקרים של גוגל, הם פיתחו שיטה יעילה יותר שבמרכזה עיבוד של כל הפריימים בסרטון בבת אחת, בניגוד לכלים הקיימים בשוק שיוצרים כמה פריימים מרכזיים ולאחר מכן משלימים את המידע החסר ביניהם. החוקרים אף ערכו השוואה לכלים הקיימים בשוק שממנה עולה כי "לומייר" מספק תוצרים איכותיים יותר, ארוכים יותר ועם יותר תנועתיות. יתכן. אך היות והמידע הזה לא נבחן על ידי צד שלישי , אנחנו לוקחים את המידע הזה בערבון מוגבל.
היתרון כאמור של גוגל פרט לכוח המיחשוב והיכולת של להמשיך לפתח את המוצר ככל שעובר הזמן , הוא בעיקר ביצירת סרטוני וידיאו באיכות הגבוהה ביותר בזכות מודלים של בניית תמונה מאפס , ולא צורך להשלים את הפיקסלים מתמונות אחרות.
תגובות: